Prestatge de llibres abandonats

L’altre dia vaig penjar una reflexió que m'havia provocat un llibre que no havia pogut acabar de llegir. No vaig dir de quin llibre es tractava perquè em va semblar que no calia, que el que deia era una generalització que es podia aplicar a qualsevol llibre, una mena de justificació que servia per a qualsevol llibre. Però, esclar, va quedar el cuquet. La Tina va penjar un comentari en què demanava títols; l’Albert, un amic, discretament, em va fer arribar la seva opinió; en Josep Arnau també hi va dir la seva... En fi..., que m’hi heu fet pensar uns quants dies. Finalment, he decidit que també els dimonis literaris s’han d’exorcitzar. O sigui que he buscat una post i quatre cargols i he muntat un prestatge –a l'esquerra, avall, avall, avall...– on deixaré i podreu deixar els llibres que hagi o hàgiu abandonat –no bookcrossing, plis– o els llibres que m'hagin o us hagin abandonat, que també n’hi ha, perquè algun dia els pugui o pugueu o em puguin o us puguin rescatar. Amb permís de l’Albert, hi deixo un primer llibre, amb comentari enraonat:
“...em va passar la nit del diumenge al dilluns. Estava llegint "Negra espalda del tiempo", del Javier Marías. Però el curiós del cas és que sí que m'agrada com escriu aquest home, en canvi vaig deixar el llibre cap a la pàgina 180 o 190 perquè m'havia deixat d'interessar. No sé si dir que ja no m'aportava res, o què, no ho sé...”

Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues, digues...