La mica de musiqueta...


Mas Pla, 14-4-61

S. Gabriel Ferrater

Vaig rebre el seu llibre [Da nuces pueris]. L'he llegit. M'ha agradat molt. El felicito. L'he donat a llegir a més a més a diversos amics. Els ha agradat. Un xicot jove m'ha dit que troba el llibre molt trist.

Per què no escriu en prosa? És el mateix que fa sense la mica de musiqueta que hi posa. Per què no escriu alguna novel·la? Això però l'hi deu haver dit tanta gent que gairebé l'obvietat és implícita. Però no hi fa res: vostè té condicions excepcionals per parlar de la gent, per veure i divagar sobre la gent. Ho faci. Espriu no ha volgut escriure novel·les. Per què no ho fa vostè? Sap explicar, sap observar, sap comprendre. Ho faci. No perdi temps. Les poesies del llibre són esquemes de novel·les. No ho creu així?

Si vostè fa una novel·la, la presenta a un o altre jurat i jo en formo part, pot estar segur que en igualtat de mèrits (percebuts per mi) jo li faré donar el premi, o almenys faré un esforç gros en aquest sentit.

Molt agraït. Passi-ho bé.

Josep Pla

Technorati Tags: , , , ,

1 comentari:

  1. Quins dos! M'agrada la musiqueta de Ferrater i els sons de Pla.
    De Ferrater només recordo mitja novel·la, una policíaca escrita amb José María de Martín: Un cuerpo o dos, escrita l'any 1951 però que es va publicar l'any 1987.

    ResponElimina

Digues, digues...