Poesia infantil

Finalment hem pogut passar Nadal i Sant Esteve tots a casa. Dissabte, el pediatre de guàrdia va dir que per Nadal cada ovella al seu corral, i ens va enviar la T. a casa amb un tractament de Ventolin que li hem d'administrar amb un aparell horrible que en diuen Aerochamber. Però, bé, és millor que estar-se en una trista habitació trista d'un hospital de l'ICS.

Aquest any, amb el trasbals, els grans s'han quedat sense llibres per Nadal, i s'han conformat amb les joguines i els pijames que, comprats a corre-cuita, els ha cagat el tió. Els Reis —els de «veritat»— hauran de passar per la llibreria...

Un llibre que van portar els Reis l'any passat i que a casa ha estat un èxit —sí, hi ha llibres infantils que són un fracàs; els nens són els millors crítics de la literatura infantil— és El sol i la pluja, que és editat per l'editorial Barcanova. És un llibre de poemes escrit i il·lustrat per nens i nenes de diverses escoles de Catalunya, i n'hi ha com aquest, que deunidó, escrit per l'Andrea Mas, de l'Escola Garbí, d'Esplugues de Llobregat.

Avui plou

Avui plou
en els vidres entelats
escric un nom de tres lletres
dibuixo un núvol i un cor
i veig com les gotes fredes
esborren a poquet a poc
els secrets de la finestra.

Avui plou
penso que l'aigua neteja
penso que calma la set
dels ocells i de les herbes
però també que angoixa els nens
que van descalços pel món
i no tenen casa seva.


També de poesia —i també molt recomanables— són els llibres de la col·lecció de poesia «Vull llegir!», de l'editorial Cruïlla, que combinen versos dels clàssics —Espriu, Maragall, Marçal, Martí i Pol, Carner, Sagarra..., Comadira, Casasses— en lletra de pal o lligada amb dibuixos dels millors il·lustradors actuals.




I després, per als cibernens i les cibernenes del segle XXI, hi ha els petits poemes de Poesi@.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues, digues...