A més terra, menys peix

Es considera d'esquerres. Sempre que ha anat a votar, ha votat, sense entusiasme, amb molt poques ganes, l’opció que ha considerat menys dolenta. I mai el seu vot no ha servit per a res.

Diumenge hi ha el referèndum de l’Estatut. Creu que hi ha raons per al sí, raons per al no i raons —moltíssimes— per anar-se’n a la platja. Les tres opcions li plantegen problemes ideològics: si vota que sí, votarà el mateix que la dreta; si vota que no, votarà el mateix que la dreta, i si no vota, donarà arguments a la dreta...

Finalment ha decidit que no anirà a la platja i que... anirà a votar.

Ara: la seva papereta no dirà ni que sí que no; la seva papereta reproduirà un poema de Joan Brossa. Aquest:

PLANA DESENFOCADA

Els grans líders acaben arraconant
els ideals per governar amb realitats
polítiques i econòmiques que van acompanyades
d'enganys i confusió. Perquè
a més terra, menys peix.
S’imagina que el poema comptarà com a vot nul, que li sembla que és una manera educada, elegant, legítima i democràtica d’enviar els del sí, els del no i els de l'abstenció a prendre per la rima.

Té clar que, per primera vegada, ningú no parlarà per ell, ningú no es podrà apropiar el seu vot. No serveix per a res, la poesia... El seu vot no servirà per a res. Com sempre.

A les dotze, quan s'ha acabat la campanya «oficial», ha sortit al carrer amb una pila de cartells i una galleda de cola...

VOTA POESIA!

8 comentaris:

  1. Realment entendridor, sí senyor! D'això se'n diu "fer el Pilat(os)" o "rentar-se les mans amb l'aigua de la rima". Passar de política és una actitud adolescent o feixista. Els grec tenien una paraula per a definir els que "passaven" dels afers de la polis: IDIOTÉS. I t'ho diu un poeta.

    ResponElimina
  2. Senyor Ibàñez; una cosa és passar de la política -cosa que el votant de la poesia no fa, doncs anirà a votar-, i una altra ben diferent és passar dels polítics.

    Pensem-hi, poeta Ibàñez, pensem-hi.

    ResponElimina
  3. Enviar els polítics a pastar fang, després del trist espectacle que han fet tots plegats, no és passar de la política. La política no és només els polítics que surten a la tele, la política no és només anar a votar quan toca: és una cosa de cada dia. Segurament hi ha més reflexió i compromís «polítics» en determinades actituds menfotistes que no pas en el sís o els nos fanàtics.

    ResponElimina
  4. va home, sr. entrellum, que el silenci és un signe semiòtic, i doncs les respostes extemporànies també. ergo, una actitud política, lamentablement no reconeguda però política i legítima al cap i a la fi. i clar, fusterianament, ja que, de totes maneres, la política te la fan...

    ResponElimina
  5. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Sí que sedueix la platja, però la política és aquella beguda amarga que t'has de prendre tan si vols com si no. I te la prens!
    Arribo a l'urna amb el regust de la derrota, perquè tant si surt un sí com un no tinc la sensació d'haver perdut. Penso que, si ens han d'encular, com sempre, almenys que foradin els pantalons. Qui els vulgui "conservar" intactes només ha de votar sí.

    ResponElimina
  7. Només dir que jo sóc l'autèntic Albert Forns i que el penjat que copiat el votar SI al teu blog serà l'Ibàñez o algun dels molts desequilibrats que campen pel ciberespai.

    Salut i fins aviat

    ResponElimina
  8. Albert Forns (autèntic?): He suprimit el comentari en qüestió. Ja vaig estar a punt de fer-ho quan el vaig llegir la primera vegada (no m'agradava el tuf xenòfob que feia), però vaig pensar que havia de respectar totes les opinions etcètera. El teu comentari m'ha acabat de convèncer.

    ResponElimina

Digues, digues...