Hos ego versiculos feci, tulit alter honores...

A propòsit de la polèmica...


Reial decret legislatiu 1/1996, del 12 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de propietat intel·lectual, que regularitza, aclareix i harmonitza les disposicions legals vigents sobre la matèria

[...]

Article 32. Citacions i ressenyes

És lícita la inclusió en una obra pròpia de fragments d'obres alienes de naturalesa escrita, sonora o audiovisual, així com la d'obres aïllades de caràcter plàstic, fotogràfic figuratiu o anàleg, sempre que es tracti d'obres ja divulgades i la inclusió es realitzi a títol de citació o per a l'anàlisi, comentari o judici crític.

Aquesta utilització només es pot fer amb finalitats docents o d'investigació, en la mesura justificada per la finalitat d'aquesta incorporació i indicant la font i el nom de l'autor de l'obra utilitzada.

Les recopilacions periòdiques fetes en forma de ressenyes o revistes de premsa tindran la consideració de citacions...

3 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Fixi's amb la ironia del text; en efecte, el paràgraf és comentat i analitzat des de tots els angles des de molts blocs. Amb això podem entendre que la catosfera EXISTEIX, que les noticies corren com la polvora, que és una familia i a més observa horroritzada que és una familia que no s'avé (més enllà del plagi he observat molt ODI). Ho veu, em fet un anàlisi, una investigació, els estudiants de sociologia tindran a on remenar i extreure les seves conclusions que es convertiran en llibres. I ventes.

    I tot això no hagués passat si TdQ hagués citat la font de les quatre línies.

    Litus, per la seva banda, ha guanyat gran notorietat (que no li desmereixo, perquè escriu bé...almenys les seves frases no va grinyolar i no va fer predre el premi al TdQ). I podrà dir que algú va considerar un text seu per a incloure'l en la SEVA obra, un senyor tant egocèntric com el senyor TdQ, que jo em nego a linxar, malgrat hagi plagiat quatre ratlles.
    Jo potser estaria un xic orgullós i tot... ara segur que no m'agradaria, li he de ser franc.

    En fí, que és un cas molt interessant, no troba?

    I felicitats per la criatura.

    ResponElimina
  3. "almenys les seves frases no van grinyolar i no va fer perdre el premi al TdQ..."

    Mira, n'hi ha que tenen un sentit de l'humor encara més "freak" que el meu. És bo saber que un no està sol ;)

    ResponElimina

Digues, digues...